Deel dit artikel
-

IAB Nederland: ‘Adblock-gebruik aanzienlijk afgenomen’

Brancheorganisatie IAB Nederland zegt dat door de bewustwordingscampagne ‘Internet is niet gratis’ inmiddels 7 procent van de adblockgebruikers is gestopt. Bijna de helft heeft tenminste één website op een zogenoemde whitelist gezet, waardoor alsnog advertenties worden doorgegeven.

Door de bewustwordingscampagne is ‘whitelisting’ in Nederland bijna verdubbeld, zegt IAB opp basis van het derde Adblocking onderzoek dat Mediabrands Marketing Sciences en IAB Nederland vandaag publiceren. Het belangrijkste argument voor consumenten is om de website haar inkomsten niet te ontnemen.

Uit eerdere onderzoeken bleek dat 22 procent van de consumenten een website op een whitelist wil plaatsen. Na de bewustwordingscampagne is dit percentage gestegen naar 38 procent, bijna twee keer zoveel. Vooral nu.nl, telegraaf.nl, tweakers.net, youtube.nl, ad.nl en rtlnieuws.nl zijn naar aanleiding van de bewustwordingscampagne op een whitelist gezet.

De belangrijkste voorwaarden waaraan websites moeten voldoen voordat een gebruiker zijn adblocker uitschakelt, is dat de advertenties die worden getoond weggeklikt kunnen worden. Ook moeten de advertenties minder opvallen of stil zijn. Van de adblock-gebruikers staat 79 procent niet negatief tegenover ‘het op zwart zetten’ van een website wanneer een bezoeker een adblocker gebruikt.

De consument heeft in de afgelopen maanden duidelijk laten merken dat hij niet tevreden was met de huidige vorm van digital advertising, stelt het IAB vast. ‘Het is nu aan de sector om de dialoog aan te gaan met de consument om samen tot een oplossing voor deze situatie te komen.’

Deel dit bericht

3 Reacties

Evert

En hoe zit het met de stijging van het aantal nieuwe gebruikers van adblock? Dit artikel gaat alleen over de huidige gebruikers. Titel misleidend en klopt niet.

Mario

Daaruit blijkt dat 37 procent van 81 respondenten – niet iedere vraag werd door alle 100 deelnemers beantwoord –

Nou als dat de basis is van dit artikel, mag Emerce zich wel heel hard gaan schamen !!!!!!!!!!!!!

Sab

Wij van WC eend adviseren WC eend, artikel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond