Deel dit artikel
-

Aandeel Sony zakt onder 1.000 yen

Het aandeel Sony is maandag aan de beurs van Tokio voor het eerst sinds 1980 onder de 1.000 yen gezakt. Beleggers straften het elektronicaconcern omdat het al vier jaar achter elkaar verlies lijdt.

Sony heeft in het afgelopen kwartaal dat in maart eindigde omgerekend 5,9 miljard dollar verlies geleden, onder meer doordat het steeds meer marktaandeel verliest aan Apple, Samsung en LG.

De nieuwe topman Kazuo Hirai heeft het tij nog niet kunnen keren. Hij volgde Howard Stringer op nadat Sony vorig jaar een recordverlies noteerde. Dat kwam overigens mede door de gevolgen van de aarbeving en overstromingen in Thailand, die fabrieken stillegden.

Het is met name de tv-afdeling die sterk te lijden heeft onder de huidige recessie. Deze afdeling moet in 2014 weer winst gaan maken.

Voor het komende fiscale jaar wordt wel meer omzet verwacht door smartphones en draagbare game-apparaten. De verkoop van smartphones zal volgens Sony stijgen naar 33,3 miljoen stuks. Verkopen van gameconsoles als de PlayStation Vita zullen wellicht verdubbelen.

Twaalf jaar geleden was Sony nog 125 miljard dollar waard, nu is dat geslonken tot 13 miljard.

Overigens noteren de aandelen van Japanse bedrijven Panasonic, Sharp en Toshiba allemaal onder de 1.000 yen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond