Deel dit artikel
-

Aandeelhouders zetten Yahoo onder druk

CEO Marissa Mayer van Yahoo ligt opnieuw onder vuur van een activistische aandeelhouder. Alternative Investment Management & Research wil dat Mayer een fusie met het Japanse SoftBank onderzoekt. De aandeelhouder vindt dat Yahoo beter af is onder het management van SoftBank CEO Masayoshi Son.

SoftBank is samen met Yahoo aandeelhouder van Alibaba, dat recentelijk naar de beurs ging. Ook werken SoftBank en Yahoo samen in Japan.

Yahoo kreeg een aantal jaren ook flink wat kritiek te verduren van activistische aandeelhouders, maar met de komst van Mayer leek de rust even terug te keren. Nu beginnen allerlei partijen zich opnieuw te roeren. Aandeelhouder Starboard Value dringt aan op verdere gesprekken met AOL. Samen zouden deze partijen beter opgewassen zijn tegen Google.

De aandeelhouders maken zich zorgen over de miljarden die Yahoo krijgt als gevolg van de recente beursgang van Alibaba. De helft daarvan gaat naar aandeelhouders, maar dan blijven er nog miljarden over voor nieuwe acquisities. Tot nu toe hebben de circa veertig overnames van startups in hun ogen niet veel opgeleverd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond