Deel dit artikel
-

ACM start offensief voor juiste inzet 097 nummers

Toezichthouder ACM start dit najaar een offensief voor de juiste inzet van 06- en 097-nummers. Voor machine-to-machinetoepassingen mogen telecombedrijven alleen nog 097-nummers inzetten.

ACM verwacht dat door de maatregel de komende jaren voldoende mobiele 06-nummers beschikbaar blijven.

Het aantal uitgegeven 06-nummers in Nederland neemt nog wel toe. In 2014 stijgt het percentage 06-nummers dat in gebruik is van 90,0 naar 90,7 procent, een kleine 53 miljoen uitgegeven nummers.

Telecomaanbieders mogen 06-nummers alleen nog inzetten om mobiel te bellen, omdat deze nummers anders te snel op raken. Voor machine-to-machinetoepassingen moeten zij 097-nummers inzetten. Deze nummers zijn beschikbaar voor apparaten die via een internetaansluiting gegevens uitwisselen, zoals tablets, navigatiesystemen en  ondergrondse afvalcontainers.

ACM verwacht dat deze toepassingen de komende jaren een snelle groei blijven vertonen. Hierdoor zou de nummerruimte van 06-nummers te veel belast worden.

Telecomaanbieders hoeven voor bestaande overeenkomsten overigens niet om te nummeren naar 097-nummers; ze moeten een 06-nummer pas wijzigen in een 097-nummer als ze met de consument of de zakelijke gebruiker een nieuwe overeenkomst aangaan of de oude overeenkomst verlengen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond