Deel dit artikel
-

ACM waarschuwt voor reiswebsite eDreams

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de Spaanse reisaanbieder eDreams. Op zijn op Nederland gerichte website biedt het bedrijf goedkope vliegtickets aan naar verschillende internationale bestemmingen, waarbij niet alle onvermijdbare kosten in de geadverteerde prijs zitten.

De tickets van deze aanbieder komen als goedkoopste uit de bus op vergelijkingssites. Maar tijdens het boekingsproces op de website komen er kosten bij waar de consument niet omheen kan en waarvan de hoogte vooraf niet gemeld wordt. De totale prijs van het ticket wordt pas aan het einde van het boekingsproces duidelijk.

Hiermee overtreedt het bedrijf de regels voor het transparant vermelden van reisprijzen. Het beschadigt ook het vertrouwen van consumenten, stelt de toezichthouder. Bovendien verstoort het bedrijf hiermee het gelijke speelveld in de reisbranche.

Eerder dit jaar oordeelde de Reclame Code Commissie al dat verschillende reclameuitingen van eDreams in strijd waren met de Reclamecode Reisaanbiedingen. Het bedrijf reageerde niet op deze uitspraak. Ook op diverse verzoeken van ACM heeft het bedrijf niet gereageerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond