Deel dit artikel
-

ACM waarschuwt telecombedrijven over netneutraliteit

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft Nederlandse telecombedrijven gewaarschuwd dat zij de nieuwe Europese regels rond netneutraliteit goed moeten toepassen. De waakhond ziet ‘aanbiedingen die in strijd zijn met de nieuwe Europese netneutraliteitsregels’.

Klanten van telecombedrijven mogen bijvoorbeld zelf kiezen met welke apparaten – smartphone, tablet of laptop – zij gebruik maken van een internettoegangsdienst. Ook mogen zij hun smartphone gebruiken om andere apparaten met het internet te verbinden. Dit heet ook wel tetheren. Het telecombedrijf mag dat niet verbieden.

De aanbieder van de internettoegangsdiensten mag ook niet aan het videoverkeer sleutelen. Het aanpassen van videoverkeer mag alleen in uitzonderlijke gevallen gebeuren

Sinds 30 april 2016 geldt de Europese Verordening 2015/2120 over netneutraliteit. Hoewel deze regels dus al ruim twee maanden gelden, wordt er nog druk gewerkt aan de volledige invoering ervan. Zo ligt in de Eerste Kamer een wetsvoorstel waarmee ACM de bevoegdheid krijgt om toezicht te houden op de Verordening in Nederland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond