Deel dit artikel
-

Acties dreigen bij PostNL

Er komen acties bij PostNL als het bedrijf niet ingaat op de eisen van vakbond FNV voor betere arbeidsvoorwaarden voor de duizenden zelfstandige pakketbezorgers. Er is een ultimatum gesteld tot donderdag 12.00 uur.

Wat die acties precies inhouden, is niet bekend gemaakt, maar waarschijnlijk zullen de bezorgers het werk neerleggen. Inzet voor het conflict is een minimum uurtarief voor pakketbezorgers die zelfstandig willen blijven. PostNL wil niet verder gaan dan een extra vergoeding per week.

Zelfstandige bezorgers die pakketten rondbrengen voor PostNL, willen een concurrerende bezorgdienst opzetten als het bedrijf geen betere arbeidsvoorwaarden biedt. Zondag organiseerde Subco Partners, een collectief van 450 zelfstandige bezorgers, acties in Amsterdam.

‘Wij vinden het werkelijk ongelooflijk hoe deze zaak zich heeft ontwikkeld’, schrijft Subco over het dreigende ultimatum. ‘PostNL doet zichzelf dit aan door hun starre houding, PostNL heeft de mogelijkheid laten liggen eruit te komen met SubcoPartners, ook al kost het hun miljoenen meer, PostNL heeft nagelaten te komen met een plan B. PostNL doet zichzelf dit aan door, niet alleen door haar eigen bedrijfsvoering in gevaar te brengen, maar ook die van onze leden.’

Deel dit bericht

1 Reactie

Kees Appelschiller

Ze hadden dit nooit moeten privatiseren. De post hoort altijd stabiel te zijn, het is van groot belang.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond