Deel dit artikel
-

Ad Scheepbouwer naar Fox-IT

Ad Scheepbouwer versterkt per direct Fox-IT. Hij wordt voor een derde eigenaar en neemt plaats in de directie, samen met de oprichters Ronald Prins en Menno van der Marel.

Scheepbouwer komt het Delftse cybersecuritybedrijf versterken om het, zo heet het in een verklaring, op een verantwoorde manier verder te laten groeien, ook internationaal.

Fox-IT onderzoekt en beperkt naar eigen zeggen de meest serieuze dreigingen door cyberaanvallen, datalekken of fraude met innovatieve oplossingen voor overheid, defensie, politie, vitale infrastructuur, banken en grote bedrijven wereldwijd. Volgens Ronald Prins kan Scheepbouwer het onderwerp cyberveiligingheid prima kan adresseren bij de directies van veel bedrijven.

Scheepbouwer (1944) begon zijn loopbaan op de loonadministratie van het chemiebedrijf DuPont. In 1988 werd hij gevraagd om het staatsbedrijf PTT Post te leiden. Toen KPN in 2001 water maakte door een enorme schuldenlast, stapte Scheepbouwer over naar KPN en hij werd aldaar bestuursvoorzitter. In 2008 kocht hij met de zittende directie tachtig procent van RFS Holland Holding, waar onder meer Wehkamp onder valt. Daarbij werd hij zelf voor veertig procent aandeelhouder. In het oktobernummer van Emerce staat een uitgebreid interview met Scheepbouwer.

Deel dit bericht

1 Reactie

Paul Haarman

Cyber security blijft een groeimarkt, dus lijkt me een prima investering. Ik weet niet of Fox-It het al doet, maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat klikfraude via PPC advertising een sterk stijgend fenomeen is. Daar ligt nog een enorme groei in het verschiet. Nu wordt deze klikfraude-detectie overgelaten aan de advertentieplatforms zelf. Maar om de vos de kippen te laten bewaken is niet zo slim. Maar als de Fox de vossen in het oog houdt geloof ik daar wel in. Praktijkvoorbeeldje: afgelopen zomer constateerden wij een mega klikfraude via Yahoo advertising (72% klikfraude), terwijl het op de dag van vandaag nog steeds doorgaat.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond