Deel dit artikel
-

Ajax TV wordt mogelijk kanaal bij Ziggo

Kabelmaatschappij Ziggo gaat het sponsorcontract dat het met Ajax tekende ter waarde van 10 miljoen euro per jaar, optimaal benutten. In het FD zegt de aankomende Ziggo-topman Baptiest Coopmans dat Ajax TV onderdeel zou kunnen worden van het programma-aanbod.

Ajax heeft al enige tijd een eigen televisiestation, Ajax TV, waarop fans vrijwel alles kunnen volgen van hun club. Voordat het kan worden doorgegeven, zal Ziggo nog wel naar de voetbalrechten moeten kijken. Over de precieze invulling wil Coopmans nog niet al te veel kwijt. ‘Ik wil hier later op terugkomen.’

Ajax TV wordt op dit moment overigens al doorgegeven via UPC, dat binnenkort met Ziggo fuseert.

De Nederlandse voetbalclubs zijn hun tv-avonturen in 2006 begonnen, toen Ajax, Feyenoord en PSV in samenwerking met KPN elk een eigen televisiekanaal onder de naam Club TV begonnen. De clubs waren zelf verantwoordelijk voor de productie, de inhoud en de prijsstelling. Competitiebeelden waren pas de maandag na de speelronde beschikbaar. Vooral in Engeland, Spanje en Italië hadden grote voetbalclubs al langer een eigen station tot hun beschikking.

Ajax ontvangt elk seizoen de meeste tv-inkomsten. Die worden verdeeld op basis van de eredivisieresultaten van de afgelopen tien seizoenen. Voor het seizoen 2014/15 gaat het om een bedrag van 8,3 miljoen euro.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

jan

Vandaag is de Ziggo Horizon bij mij geïnstalleerd. Een heleboel kanalen beschikbaar, echter GEEN Ajax tv meer op kanaal 400!!! Hoe kan dat en kan dat weer toegevoegd worden?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond