Deel dit artikel
-

Albert Heijn brengt boodschappenlijst naar de iPhone

Het papieren boodschappenlijstje behoort tot het verleden. Met de lancering van een nieuwe mobiele applicatie gaat Albert Heijn de strijd aan met de pen.

De gratis applicatie is in eerste instantie alleen te downloaden voor de iPhone. De service wordt zo snel mogelijk uitgerold voor andere platforms, al wil Jeroen Blaauw, Senior Manager Special Media bij Albert Heijn, nog geen precieze uitspraak doen over de timing.

Met de applicatie heeft de gebruiker toegang tot meer dan 8.000 recepten, waarvan per recept alle ingrediënten op het lijstje gezet kunnen worden. Ook is het mogelijk zelf boodschappen in te voeren.

Een uitbreiding van de applicatie, die op stapel staat, maakt het interessanter. Een koppeling aan de eigen bonus-kaart geeft een overzicht van de boodschappenhistorie van de gebruiker. Dit kan vervolgens worden gesorteerd op bijvoorbeeld meest gekochte artikelen. Dan is er nog de mogelijkheid om de producten op het lijstje zo te rangschikken zoals ze in de winkel liggen.

Andere functies die begin volgend jaar worden toegevoegd is onder meer de mogelijkheid om met meerdere personen een lijstje te delen. Wanneer er een product op de boodschappenlijst wordt gezet, ziet de ander dit ook verschijnen. Ratings en reviews verschijnen ‘natuurlijk’ op termijn ook in de applicatie, vult Blaauw aan.

Een koppeling met Albert.nl, de bezorgservice van Albert Heijn, staat op het verlanglijstje van de supermarktketen. "Dat komt in de tweede helft van volgend jaar beschikbaar", zo belooft Blaauw. De klant krijgt dan de keuze de producten zelf te halen of te laten bezorgen. Het betaalproces moet eerst goed dichtzitten voor dit wordt toegevoegd.

Bron foto: robertnelson (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond