Deel dit artikel
-

Albert Heijn test WiFi in winkels

Albert Heijn start in twaalf winkels een proef met het gratis aanbieden van WiFi. De supermarkt wil hiermee het gebruik van boodschappenhulp Appie in de winkel nog makkelijker maken.

Aanleiding van deze proef, aldus het winkelbedrijf, is dat er in een aantal Albert Heijn-winkels geen mobiel internet beschikbaar is. Om de mobiele boodschappenhulp Appie in de winkel te kunnen gebruiken is internet noodzakelijk. Met deze proef wil het winkelbedrijf onderzoeken of de klant behoefte heeft aan draadloos internet in de winkel.

De proef gaat draaien in twaalf winkels. In de ene helft van de winkels wordt volledig gratis internet aangeboden en in de andere helft wordt internet aangeboden met een dagmaximum van 60 minuten. Daarna is het mogelijk om een bundel bij te kopen. Op de winkelruit komt een sticker zodat klanten zien dat er gratis WiFi wordt aangeboden. De proef start op 4 januari en loopt 6 maanden. Halverwege 2012 wordt de proef geëvalueerd.

De Britse supermarktketen Tesco heeft al zijn winkels al voorzien van gratis WiFi.

Overzicht van de AH winkels

  • Schippergarage 7 1315 SC Almere
  • Van Baerlestraat 33A 1071 BC Amsterdam
  • Veerstraat 20 1404 CH Bussum
  • Paduaweg 3 3734 GG Den Dolder
  • Lekkenburg 2 2804 XA Gouda
  • Kapittelweg 267 1216 HZ Hilversum
  • Burgemeester van Stamplein 270 2132 BH Hoofddorp
  • Lindenlaan 10 1271 BA Huizen
  • Boogaardplein 22 2284 DM Rijswijk
  • Argonautenweg 1 3054 RP Rotterdam
  • Marinus Bolkplein 4 3067 AK Rotterdam
  • Peppelweg 155 3053 GL Rotterdam

Deel dit bericht

13 Reacties

sjoerd

is dat aleen dan voor appie ???

Hendrik

Bij ons in Veenendaal heeft de boni ook wifi

Jou

1 woord, vet. Zou echt relaxte zijn

Jou

Relaxt*

Zadinia

Geweldig initiatief, ik hen Appie op Ipod en kan dus niet app gebruiken in de winkel

Marc

Heel mooi. Kon vorige week mijn boodschappenlijstje niet lezen vanwege slecht bereik in de AH Scharn Maastricht. Hoop dat wij daar ook snel Wifi krijgen.

Jeroen Mirck

Op zich leuk, loopt vooruit op wat straks doodnormaal is, maar… de meeste gebruikers van de app Appie hebben toch gewoon een smartphone? Ik neem mijn iPad niet mee tijdens het boodschappen doen. Jij wel, Zadinia?

Micha

Is dat gewoon een open netwerk? Dan moet ik toch wel met een netwerk sniffer ieder device af kunnen luisteren? Morgen eens kijken wat er voorbij komt vliegen over het netwerk.

Ron Simon

Gratis Wifi, hoezo proef? Het had allang in alle winkels van Albert Heijn actief moeten zijn. We slapen hier met z’n allen in Europa. Kijk naar Azië, daar hebben ze het al jaren begrepen en is Wifi bijna overal aanwezig en gratis. Betaald Wifi aanbieden is toch een non-discussie. Waarom lopen we zover achter hier?

Erwin Moojen

@ron simon Ik ben het helemaal met je eens. Begrijp ook niet waarom dit via een test moet, terwijl een concurrent/voorbeeld het al in z’n geheel heeft uitgerold. De kosten hiervan zijn toch te verwaarlozen, ook tov de sales. Overigens wel goed dat Huizen aan de test meedoet, want de ontvangst is er erbarmelijk.

H.Krohne

Ik snap ook niet waar ze op wachten, een goede wifi verbinding in de winkel em eem goede app, met boodschappenlijst, en aanbiedingen, is wel het minst wat je nu kunt doen

Rolf

En ons ook kunnen bestoken met aanbiedingen bekijk de voorwaarden even mensen

michiel

AH zou er ook eens voor kunnen zorgen dat je mobiel kan bellen in de winkel. In onze AH in Vleuterweide is geen enkel bereik, best onhandig als je even wil bellen met het thuisfront voor de boodschappen.

WIFI is een mooie extra service.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond