Deel dit artikel
-

Alex Vermogensbeheer zorgt voor groei BinckBank

BinckBank realiseerde in het vierde kwartaal een gecorrigeerd resultaat van 22,7 miljoen euro. Het aantal transacties in het retail online brokerage bedrijf lag met 1,8 miljoen boven het niveau van vorig jaar. De gecorrigeerde nettowinst over heel 2013 bedroeg 55,2 miljoen, ongeveer gelijk aan het jaar ervoor. 

De totale inkomsten van BinckBank gingen in het vierde kwartaal naar 53,7 miljoen euro, tegen 35,9 miljoen euro een jaar eerder. Analisten hadden rekening gehouden met 49,3 miljoen euro en een winst van ruim zeventien miljoen euro.

De halverwege 2012 ingezette strategie om meer focus te leggen op Alex Vermogensbeheer begint zijn vruchten af te werpen, schrijft bestuursvoorzitter Koen Beentjes in een toelichting op de cijfers (pdf). Het jaar 2013 was een zeer succesvol jaar voor Alex Vermogensbeheer. De instroom van nieuw geld lag op een hoog niveau. In 2013 groeide het beheerd vermogen met 1,1 miljard euro, om in december de grens van twee miljard beheerd vermogen te doorbreken.

De vermogenstoename uit hoofde van beleggingsresultaten was 212 miljoen euro. Door de lage rentes op de geld- en kapitaalmarkt liep het rendement in 2013 op de beleggingsportefeuille wel verder terug van 1,21 procent eind 2012 naar 0,80 procent eind 2013. De afnemende rentebaten op de beleggingsportefeuille werden gedeeltelijk gecompenseerd doordat BinckBank in 2013 de rentevergoeding op de spaar- en vermogensbeheerrekeningen verder verlaagde.

BinckBank had vorig jaar ruim vijfhonderdduizend klanten, zes procent meer dan vorig jaar. Het aantal beleggingsrekeningen in Nederland groeide vier procent, maar de Belgische markt toont een dalende lijn. De meeste winst werd behaald in Italië, maar daar heeft de bank nog maar amper 2600 klanten.

Beentjes waarschuwt dat het bedrijfsresultaat sterk afhankelijk is van de activiteit van klanten op de beurs. De volatiliteit en richting van de beurs zijn hierbij belangrijk. ‘Wij bevinden ons in een zeer complexe omgeving die aan veel juridische, fiscale en maatschappelijke verandering onderhevig is.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond