Deel dit artikel
-

Alibaba sluit zeer goed kwartaal af

De Chinese economie koelt af, maar e-commerce gigant Alibaba lijkt daar geen last van te hebben. Het Chinese bedrijf meldde zojuist een omzet van 3,75 miljard dollar over het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar, terwijl analisten hadden gerekend op 3,58 miljard.

De winst kwam wel iets lager uit: 47 dollarcent per aandeel, in plaats van de verwachte 55 cent (pdf).

De omzet ligt zelfs 32 procent hoger dan in december. Het merendeel van de verkopen werd gerealiseerd via smartphones: 73 procent tegen 51 procent een jaar geleden. De mobiele omzet lag ruim boven de 2 miljard, 149 procent meer dan vorig jaar.

Alibaba, bestaande uit de marktplaatsen Taobao en Tmall , heeft een marktaandeel van 80 procent in thuismarkt China. Tmall Global, de internationale marktplaats, wist grote merken aan te trekken zoals Costco en Macy’s en zag de handel eveneens flink aantrekken.

De handelsplatforms in China tellen alleen al 423 miljoen actieve gebruikers.  Er is voor ruim 100 miljard aan artikelen verkocht.

Net als Amazon verdient Alibaba ook nog met cloudactiviteiten, al zijn die met 165 miljoen dollar omzet bescheiden. AliCloud heeft 2,3 miljoen klanten, al draagt maar een klein deel financieel bij. Cloud groeide op jaarbasis 175 procent.

In het afgelopen kwartaal besloot Alibaba om 900 miljoen dollar te investeren in voedselbezorger Ele me. Alibaba klanten kunnen bestellen via de Taobao App en Alipay Wallet.

Het is niet de enige investering: Alibaba betaalde ook 1 miljard dollar voor Lazada, een e-commerce platform voor Zuidoost Azië (Indonesië, Thailand, Vietnam en Singapore). In april werd daarnaast de overname afgerond van de bekende videosite Youku Tudou.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond