Deel dit artikel
-

Alle video op VI.nl programmatic verkocht

Voetbal Internationaal gaat de reclameruimte bij al zijn online video’s verhandelen via een marktplaats van vraag en aanbod, in jargon: programmatic trading.

Advertentieruimtes zullen geautomatiseerd verkocht nu Voetbal International zijn contract met Improve Digital hiertoe heeft uitgebreid.

Het technologiebedrijf levert systemen om advertentieruimte automatisch te verhandelen, zonder tussenkomst van een onderhandelende mens. Dat deed het al voor display en mobiel en nu ook voor video.

Het blad VI wordt maandelijks door een klein miljoen mensen gelezen. Wanneer alle andere kanalen daarbij worden opgeteld is het uniek bereik 1,6 miljoen mensen per maand. De titel maakt, zeker nu tijdens het WK Voetbal voor dames in Canada, veel en steeds meer eigen videoproducties.

Bij tv-zenders daarentegen worden online videoreclames niet zelden verkocht als onderdeel van een tv-reclamedeal met een mediabureau. Dat zijn statische prijzen. Volgens Improve Digital begint het besef echter te ontstaan dat tv-zenders uit programmatic deals wel eens hogere tarieven zouden kunnen krijgen dan nu. Dat wordt veroorzaakt door het gebrek aan kwalitatief goede online video’s in een markt van toenemende vraag van adverteerders.

Foto: ldibri (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond