Deel dit artikel
-

Amazon adverteert groot op NU.nl

Amazon wil de wind uit de zeilen nemen van bol.com en Coolblue en adverteert daarom groot op NU.nl. Belangstellenden worden naar de Nederlandstalige versie van Amazon Duitsland gelokt met korting.

Afgelopen weekend mailde Amazon klanten in Nederland al een kortingsbon die ze vanaf Cyber Monday tot 11 december kunnen uitgeven bij de digitale winkel van Sinkel. Vandaag gaat er nog een schepje bovenop met een homepage takeover van NU.nl. De hele voorpagina, het commerciële deel althans, van de nieuwssite staat vandaag in het teken van Amazon.

De nieuwssite wordt dagelijks door een kleine drie miljoen mensen bezocht. Degene met adblockers en de mobiele klanten zien de homepage takeover niet.

Dit lokt niet enkel klanten naar Amazon.de en daarmee omzet. Het is ook een manier voor het bedrijf om te peilen of en hoe makkelijk Nederlanders zich naar een relatieve nieuwkomer laten lokken. Het gaat dan wel om Amazon.de, maar het bedrijf doet er alles aan om iedere schijn van een landsgrens te vermijden. Verzending is gratis en de site is in het Nederlands.

De landingspagina van de actie bevat honderden koopjes.

Er bestaat ook een Amazon.nl, maar die draait hoofdzakelijk om de handel in downloadboeken. Op e-readers na worden er geen fysieke producten verkocht.

Foto: John Vanderhaagen (cc)

Deel dit bericht

5 Reacties

tim de vrind

Mooie link met prettige anchor tekst naar Amazon.

Patrick

De vertaling laat nog wel te wensen over….

Erwin Boogert

Die vertaling wordt door een machine gedaan, niet voor een mens. Bij bol.com is dat overigens hetzelfde. Daar doet Microsoft de automatische vertaling.

Bas

Ik weet niet 100% zeker of Patrick het over de ‘vertaling’ van Amazon heeft. Want lees het artikel nog eens:

De nieuwssite wordt dagelijks “””voor””” een kleine drie miljoen mensen bezocht.
Dit lokt niet enkel klanten naar Amazon.de en daarmee omzet.

1 typo en 1 kromme zin.

Erwin Boogert

Hmm, die komen idd niet door een machine :-s

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond