Deel dit artikel
-

Amazon Appstore open voor HTML5-apps

Uitgevers hoeven hun apps niet meer per se in ‘Android-taal’ te schrijven om ze via Amazons Appstore in Europa, Amerika en de rest van de wereld te verspreiden. De downloadwinkel ondersteunt nu ook HTML5-apps.

Spil Games uit Hilversum is een van de eerste uitgevers die zijn titels uitbrengt op het vernieuwde mobiele distributieplatform van Amazon.com. Het spellenbedrijf begon drie jaar geleden al met de overstap naar HTML5 en kan daar nu de vruchten van gaan plukken.

Uitgevers en andere appbouwers hoeven enkel de URL van hun app of site aan te melden bij Amazon. Deze wordt vervolgens opgenomen in het toch al brede mobiele aanbod van de digitale winkel. Immers, Amazons Appstore is van oorsprong een Androidwinkel. Daar wordt nu een tweede soort apps aan toegevoegd: voor mobiel geoptimaliseerde ‘sites’.

Een pluspunt is dat Amazon ook ‘in app’-aankopen toestaat via zijn Purchasing API voor Javascript.

Een nadeel van Amazons Appstore is dat deze Androidapp enkel voor de consument beschikbaar is via een wat onhandige omweg. De smartphone moet zo zijn ingesteld dat hij installaties uit zogheten ‘onbekende bronnen’ toestaat. Die functie staat standaard niet aan op Androids.

Foto: kodomut (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond