Deel dit artikel
-

‘Amazon begint eigen luchtvervoerder’

Het kan een miljoen pakketten per dag verwerken en op de landingsbanen kan makkelijk een Boeing 747 landen. Het zou Amazon.com zijn dat in Ohio een voormalig vliegveld van DHL in gebruik heeft genomen.

Amazon zou onder projectnaam Aerosmith een eigen vrachtvervoerder bouwen voor luchttransport. Weer een deel van de keten dat de e-commercegigant naar zich toe trekt. De Vicetitel Motherboard dook in het gerucht en schrijft erover.

Wilmington Air Park is meer dan alleen een vliegveld, want biedt ook sorteercentra en opslag. DHL probeerde hier vandaan tot 2008 voet aan de grond te krijgen in Amerika. Het lukte echter niet om de concurrentie met FedEx en UPS op hun thuismarkten aan te gaan.

Amazon, als dat de huurder achter Air Transport Services Group is, zou er tot een miljoen pakketjes per dag kunnen klaarzetten voor vervoer. ATSG huurde inmiddels vier Boeing 767’s voor goederenvervoer. Het bedrijf is sinds september actief.

Iemand die zich voordoet als bekend met Amazons operaties zegt dat het bedrijf in 2017 de grootste wil zijn in nachtelijke goederentransport.

Door zelf de backbone in de lucht te beheren, zou Amazon minder afhankelijk zijn van de dominante spelers FedEx en UPS. Het e-commercebedrijf investeert al jaren in grote bedragen in het optimaliseren van de fysieke en digitale fulfillment en logistiek.

Foto: Robert Stankiewicz (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond