Deel dit artikel
-

Amazon met eigen IoT-platform, concurreert met Google Nest

Een nieuwe platformoorlog staat op het punt uit te barsten: die voor de backend van connected devices. Google Nest is de first mover, Amazon komt nu aan tafel met een degelijk technisch pakket en ondersteunende partners.

Dat kondigde Amazon gisteren aan tijdens zijn bijeenkomst AWS re:Invent, dat over de volgende stappen gaat die Amazon met zijn webdiensten gaat zetten. En de toekomst, die ligt bij Amazon bij hardware.

Het gisteren bekendgemaakte Amazon IoT is kortgezegd een platform waarmee apparaten met een internetverbinding kunnen praten. Ze spreken allemaal één taal, de taal van Amazon AWS. Data die wordt ontvangen, kan daar worden opgeslagen, verwerkt, geanalyseerd en op verzoek in exports of alerts worden teruggestuurd naar hetzelfde of andere apparaten.

Tot de partners die Amazon IoT beloven te gebruiken behoren onder meer Philips (Healthsuite), Arrow, Avnet, Broadcom, Intel, Marvell, Mediatek, Microchip, Qualcomm, Renasas, SeedStudio, en Texas Instruments. Hardwarefabrikanten kunnen ook starter kits bestellen om Amazons hardwarekoppeling direct in hun eigen apparatuur te verwerken. Opvallend is de hoeveelheid chipfabrikanten die IoT ondersteunen, een teken dat connectiviteit bijna per definitie in nieuwe elektronica zit verwerkt.

“De digitale revolutie op gezondheidsgebied en de kracht van het ‘Internet of Things’ bieden geweldige kansen om de manier waarop zorg wordt geleverd, positief te transformeren”, aldus Jeroen Tas, CEO van Philips Healthcare Informatics, Solutions & Services.

“Door gegevens uit medische dossiers en van met het internet verbonden apparaten te ontsluiten en deze te combineren met analysemogelijkheden, kunnen waardevolle inzichten worden opgedaan over de manier waarop we verantwoord kunnen leven en ouder worden. Bij Philips zijn we op zoek naar manieren om consumenten in staat te stellen een actieve rol te spelen bij de bevordering van de eigen gezondheid. Dat doen we bijvoorbeeld door hen toegang te geven tot informatie over hun gezondheid en hen hier controle over te geven. Door die gegevens hanteerbaarder te maken, faciliteren we betere samenwerking tussen patiënten, medici en zorgverleners.”

Google trof dit jaar ook de voorbereidingen bij Nest Labs om op grote schaal een cloud- en connectiviteitsplatform naar de markt te kunnen brengen voor hardwarefabrikanten.

Deel dit bericht

2 Reacties

El googelino

Het is narturrlijk duidelijk dat dit total geen concurrent is voor google,
Google heft in haar levensjaren meer maar dan ook echt meer doelgroepen tot beschikken en zal daar nartuurlijk uitblinken.

Ook zal google meer in staat zijn van user feedback en troubleshooting wat Amazon totaal niet doet en kan dus ik vind het absurd dan Amazon hier mee probeert te concureren

laurens

@elgoogelino. Dit is totaal niet waar. Ook op het gebied van cloud services is amazon vele malen groter dan Google en ook hiermee zulke ze de marktleider worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond