Deel dit artikel
-

Amazon geeft winstwaarschuwing af

Internetwinkel Amazon heeft een winstwaarschuwing afgegeven. Het lopende kwartaal zou wel eens in een verlies van 200 miljoen dollar kunnen resulteren.

Ondanks een gestegen omzet, zag Amazon.com de nettowinst in het vierde kwartaal van 2011 afnemen tot 177 miljoen dollar. Een jaar eerder werd nog 416 miljoen dollar winst geboekt. De omzet bedroeg 17,4 miljard dollar, een stijging van 35 procent ten opzichte van het vierde kwartaal in het jaar daarvoor.

De cijfers vallen met name tegen omdat Amazon zeer goede verkopen meldde van zijn tablet Kindle Fire, die heel even een serieuze concurrent voor Apple’s iPad leek te worden. Met name rond kerst vloog het apparaat de deur uit. Hoeveel exemplaren er zijn verkocht is echter niet bekend gemaakt.

Een belangrijk deel van de omzet komt nog steeds van media als dvd’s en boeken, maar elektronica deed het beter, een trend die ook zichtbaar is bij bol.com.

Het internetbedrijf blijft ondanks de tegenvallende cijfers flink investeren. Amazon heeft het afgelopen jaar meer personeel aangenomen. De teller staat nu op 57.200.

Het bedrijf deed geen mededelingen over uitbreiding naar Europa. Al enige tijd gaan er geruchten dat Amazon ook naar Nederland komt.

Deel dit bericht

2 Reacties

Ate van der Meer

Dan hebben ze dus grofweg tussen de 40 en 55 euro per verkochte Kindle Fire verlies geleden. Dat kun je even volhouden maar je wint er de wereld niet mee tenzij je Microsoft heet en de Xbox de markt in drukt en het op betaalde content (games) wel terug verdient!

Jeroen Bos

De omzet groeide “slechts” met 35% en dat was $ 1 miljard dollar minder dan analisten hadden verwacht……. Volgens mij zien de cijfers er fantastisch uit. Je ziet het bedrijf duidelijk investeren in toekomstige groei middels subsidie/penetratie tablet markt, nieuwe/grotere distributiecentra en meer personeel. Analisten die het aandeel afstraffen kunnen blijkbaar geen cijfers doorgronden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond