Deel dit artikel
-

Amazon klaagt eigen verkoopdirecteur aan

Amazon sleept een voormalige verkoopdirecteur van Amazon Web Services voor de rechter. Die zou zich niet aan het concurrentiebeding hebben gehouden.

Daniel Powers is sinds kort verkoopdirecteur van de cloudactiviteiten van Google, en dat zit Amazon niet lekker. Die betaalde de voormalige IBM veteraan met ruim twintig jaar ervaring afgelopen zomer een gouden handdruk van 325.000 dollar (pdf) op voorwaarde dat hij de eerstkomende achttien maanden geen soortgelijk werk zou aannemen.

Powers kwam Amazon in 2010 versterken en is deze zomer vertrokken, en reeds eind september ging Powers al aan de slag bij Google. Amazon zegt dat Powers diepgaande kennis heeft van het reilen en zeilen van Amazon.

De zaak ligt extra gevoelig omdat Google deze zomer zijn eigen cloudomgeving voor intensieve rekentaken heeft aankondigd, genaamd Compute Engine. Daarmee gaat men de concurrentie aan met Amazon. Wel zijn er voorlopig nog wat beperkingen, want Google Compute Engine ondersteunt voorlopig alleen Linux, terwijl Amazon ook Windows host. Toch is er al een aantal klanten dat cloudomgeving heeft getest, zoals Systems Biology,

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond