Deel dit artikel
-

Amazon komt met nieuwe, grotere bezorgdrone

Amazon.com heeft meer dan een dozijn prototypes voor drones die voor Prime-abonnees supersnel pakketjes tot aan de voordeur brengen.

In de demonstratie van Amazons tweede publiek bekende prototype wordt duidelijk dat het bedrijf behoorlijke stappen vooruit zet met de ontwikkeling. De eerste drone bood net voldoende ruimte voor één klein pakketje, de huidige kan er zeker vijf aan.

Deze drone, die Prime Air wordt genoemd, kan tot tachtig kilometer ver vliegen, met pakketjes die ieder tot 2,25 kilo wegen. In totaal kan de drone tot 25 kilogram door de lucht meezeulen op maximaal 120 meter.

Hoe de rest van het dozijn drones eruit ziet, houdt de bouwer voor zich. Het gaat immers om proefmodellen. En al wil Amazon zichtbaar gerust wat informatie met de concurrentie delen, het wil ook niet het achterste van zijn tong laten zien qua ontwikkellijn.

Aan de bezorgtoestellen wordt gewerkt in R&D-centra in de VS, het VK en Israël. Er wordt op meerdere locaties in de wereld getest.

Zodra de lokale wetgeving het toestaat, wil Amazon daar met drones gaan bezorgen. Vermoedelijk gaat dat toch om landen als Amerika, Engeland en Duitsland omdat het daar een dominante marktspeler is en halfuursbezorgingen op schaal kunnen worden aangeboden.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Amazon Prime is een abonnement waarmee klanten, onder meer, zonder verzendkosten onbeperkt pakketjes kunnen laten thuisbezorgen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond