Deel dit artikel
-

‘Amazon koopt betaalbedrijf GoPago’ (update)

Amazon zou het Italiaanse betaalbedrijf GoPago hebben overgenomen, zo melden Italiaanse kranten. Het bedrijf zelf wil er nog weinig over loslaten, behalve dat de berichten ‘gedeeltelijk juist’ zijn.

Met GoPago zou Amazon zich voor het eerst kunnen begeven op de mobiele betaalmarkt, die nu vooral worden gedomineerd door PayPal en Square. GoPago, formeel gevestigd in San Francisco, maar opgericht door Italiaanse studenten van de Stanford Universiteit, levert een zogenoemde mPOS, een mobiele kassa voor winkels. Volgens marktonderzoeker IHL zullen winkels steeds vaker hun oude kassa’s omruilen voor mobiele kassa’s en kassa’s op tablets.

De financiering van het bedrijf is tot nu toe duister gebleven, maar TechCrunch meldt in elk geval een belang van de bank JP Morgan Chase. Naar verluidt zou ook Google interesse hebben getoond voor een overname.

In oktober is Amazon al een universele inlogdienst begonnen, Login and Pay with Amazon.

UPDATE 23/12: Niet Amazon, maar het Amerikaanse DoubleBeam heeft GoPago overgenomen voor een onbekend bedrag. TechCrunch houdt echter vol dat een deel van de technologie wel degelijk naar Amazon is gegaan, doch niet de mPOS software.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond