Deel dit artikel
-

Koers Amazon flink omhoog na goede cijfers

Amazon kan tegenwoordig niet meer stuk. Er wordt nog steeds een nettoverlies geleden, maar maar beleggers reageerden vanavond positief op de beter dan verwachte omzet van 29,13 miljard dollar.

Analisten hadden rekening gehouden met 27 miljard dollar aan omzet. Amazon zelf gokte 26 tot 29 miljard. Van de 29 miljard nam Amazon Web Services, de clouddienst, 2,57 miljard voor zijn rekening. Ook dat was beter dan verwacht. De operationele winst bedroeg 1,1 miljard, tegen 255 miljoen een jaar geleden. De koers van het aandeel steeg zojuist 11 procent.

Volgens Amazon heeft verkoop van eigen hardware dit keer mede bijgedragen aan de omzet. Het bedrijf verkocht twee keer zoveel tablets als vorig jaar. In de verslagperiode lanceerde Amazon zijn nieuwste en dunste tablet Oasis.

Clouddochter AWS was de afgelopen vier kwartalen goed voor 8,8 miljard omzet. Amazon topman Jeff Bezos rekent op 10 miljard dit jaar. AWS doet het daarmee veel beter dan concurrenten Google en Microsoft. Het is nog maar sinds kort dat Amazon de omzet van zijn clouddivisie apart meldt.

Voor het komende kwartaal rekent Amazon wederom op maximaal 30,5 miljard omzet, een groei van 32 procent vergeleken met vorig jaar. Ook dat is beter dan verwacht.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond