Deel dit artikel
-

Amazon met trailer voor petabytes fysiek datatransport

Amazon heeft vrachtwagens gebouwd waarmee het voor klanten honderden petabytes aan data kan verplaatsen naar Amazons cloud.

Het project, AWS Snowmobile geheten, bestaat uit vrachtwagens met op de trailer een zeecontainer van 45 voet. In die container zitten genoeg harde schijven om tot honderd petabyte aan data op te slaan. Amazon introduceerde de dienst tijdens zijn AWS-conferentie re:Invent 2016.

“Je gelooft niet hoeveel bedrijven er zijn die exabytes aan data hebben die ze maar wat graag naar onze cloud zouden willen verhuizen”, aldus AWS-baas Andy Jassy in Las Vegas. “Als jeeen exabyte”, duizend petabye, “met zou uploaden via een 10 Gpbs-lijn dan doe je daar 26 jaar over. Met tien Snowmobiles duurt dat zes maanden.”

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Voor bedrijven is het interessant hun data naar Amazon AWS te verhuizen, of naar concurrenten als Microsoft en Google, omdat die cloud immense opslagcapaciteit heeft, meerdere soorten kunstmatige intelligentie biedt, grote en snelle data-analyses mogelijk maken en snelle databewerking.

De Snowmobiles rijden vanaf het datapunt van AWS-klanten naar de datacentra van Amazon. Daar wordt de data geïmporteerd. De trucks zijn niet te koop, dus ook niet als rijdende backups tussen verschillende datacentra van bedrijven. In Europa rijden de trucks naar Ierland of Duitsland of, over niet al te lang, Engeland als uploadlocatie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond