Deel dit artikel
-

Amazon vergroot bereik van zijn Paypal-kloon

Amazon.com integreert zijn betaalmodule in 25 softwarepakketten waarmee webwinkels worden gemaakt.

Webwinkels die hun winkel op bijvoorbeeld systemen van osCommerce draaien kunnen hun klanten laten betalen via hun Amazon-account. Amazon tegen een kleine vergoeding de financiële kant van de afhandeling van transacties van hen over.

Het bedrijf maakt bekend dat het samenwerkingsverbanden heeft gesloten met 25 leveranciers van e-commercesoftware. Het gaat in het bijzonder om de koppeling met Amazon Payments. Niets staat de gebruikers van die software in de om naast Amazons kassa ook andere betaaldiensten aan te bieden.

Net als bij Google Checkout, Paypal Merchant Services en, in Nederland iDeal, wordt het betaalsysteem niet volledig in de site van de winkelier geïntegreerd. Klanten die bij een aangesloten webwinkel artikelen kopen, worden tijdens het betalingsproces omgeleid van de webwinkel naar Amazon.com. Amazon int het geld uit naam van de webwinkelier en stort het geld op gezette momenten op de bankrekening van de ondernemer.

Amazon Payments is, naast Amazon Web Services, een systeem waarmee het e-commercebedrijf een deel van zijn platform als het ware exporteert naar e-commerceomgevingen buiten Amazon.com. Deze vorm van uitbesteding van IT-architectuur is een bron van inkomsten naast de reguliere elektronische handelspraktijken.

In het afgelopen kwartaal schreven 50.000 nieuwe externe ontwikkelaars zich bij Amazon in om gebruik te maken van dienst uitbestedingsdiensten. In totaal zijn dat er nu 540.000.  

Amazon Payments vecht een strijd uit om marktaandeel met Googles internetkassa Checkout en eBay’s Paypal. De omzet van Paypal steeg in het eerste kwartaal van 2009 met 11 procent. Het betaalbedrijf wordt een nog belangrijkere financiële kurk waar eBay’s hernieuwde strategie op drijft. Google gaf tot op heden nooit zicht op de verrichtingen van Checkout.

Foto: dyobmit (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeroen Nas

Waarom zien we Currence (eigenaar van iDEAL) dit soort dingen niet doen? As we iDEAL in Europa een kans willen geven, dan zou het geen kwaad kunnen daar heel hard aan te werken op een slimme manier. De Duitsers maken grotere stappen met hun vorderingen.

Brigit

@ Jeroen: Wellicht omdat het lokale iDeal een marginaal betaalsysteempje is vergeleken met giganten als Google, Paypal, Mastercard en Amazon??? ;-)Wellicht omdat het Nederlandse iDeal, ondanks alle grote grootspraak van Currence, natuurlijk nooit als Europese standaard geaccepteerd zal worden door de Fransen, Duitsers en Engelsen? Zelfs de Belgen hebben ervoor gekozen om de eerder aangekondigde adoptie van iDeal direct in te ruilen voor de Maestro online payment variant….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond