Deel dit artikel
-

Amerikaanse etailers hadden topdagen

De omzet aan e-commerce in de VS is tot dusverre 35,3 miljard, vijftien procent meer dan vorig jaar. Dat heeft comScore berekend. In het kerstweekend hebben etailers alleen al voor 2,8 miljard dollar aan artikelen geleverd.

Het record van Cyber Monday – 1,25 miljard dollar – is overigens niet gebroken. Volgens Gian Fulgoni van comScore wordt ecommerce steeds populairder vanwege het gemak en de lage prijzen.

Volgens IBM zijn er dit jaar veel meer verkopen gerealiseerd via mobiele apparaten. Het zou gaan om 14,4 procent vergeleken met 5,3 procent vorig jaar. Het meest gebruikt is de iPad, maar iPhone en Android bleven niet ver achter.

Of Nederlandse etailers ook zo goed hebben gedraaid is nog niet bekend. Thuiswinkel.org verwacht een extra groei van tussen de 25 en 35 procent vergeleken met een normale weekomzet. De verwachting is dat de Kerstman en Sinterklaas er samen voor zorgen dat de online omzet voor heel 2011 uitkomt boven de 9 miljard: een stijging van 10 procent ten opzichte van 2011.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond