Deel dit artikel
-

Amerika’s top-app Secret naar Nederland

Waar Facebook gaat over openlijk verhalen met bekenden delen, gaat Secret om het delen van persoonlijke geheimen, gedachtes en geruchten. De app verschijnt vandaag in Apples downloadwinkel in Nederland, en later die van Google.

Secret is nog geen half jaar oud en de grootste Amerikaanse venture capitalisten hebben er al voor tien miljoen dollar in geïnvesteerd. Onder hen: Google Ventures, Kleiner Perkins, Ron Conway en Ashton Kutcher.

Waar de opkomst van social media afgelopen jaren werd gedreven voor het kunnen delen van lief en leed met iedereen en de wereld staat Secret voor precies het tegenovergestelde. Wie de app gebruikt kan ook berichten plaatsen op een timeline. Ook hier kunnen bekenden meelezen. Het verschil: niemand weet wie wat schreef. Zender en boodschap zijn van elkaar gescheiden.

Secret is niet de eerste die onherkenbaarheid en veiligheid als onderscheidend kenmerk belicht. Een app als Whisper doet exact hetzelfde en Tinder tot op zekere hoogte ook. En een aanzienlijke gebruikersgroep op Tumblr koestert grote groepen publiek zonder dat zij weten wie de beheerder van de blog zijn.

Vanaf vandaag, zo laat Secret aan Emerce weten, is de app in Nederland en omringende landen te downloaden in de App Store van Apple. Aan een Androidversie wordt nog gewerkt. De berichten zijn enkel te lezen door vrienden uit iemands adresboek en vrienden van die vrienden. Zij kunnen de berichten like’en en erop reageren.

De oprichters vertellen hier hoe hun app veilig kan werken en hier wat hun ervaringen na twee maanden waren.

Foto: Emma Bishop (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Mark

Dit is NRC’s Briefgeheimen in app vorm. Gemiste commerciële kans van NRC….? http://www.nrclux.nl/briefgeheimen/nl/product/174658/

Oli4B

Jammer maar in de ios appstore mobile is hij niet te vinden. Wel via Amerikaanse link maar als ik die naar mijn mobiel stuurt wordt ik geblokt ofzo. Laat even weten wanneer hij wel te downloaden is. Kan niet wachten om wat secrets de wereld in te sturen :-0

Erwin Boogert

Mark, nóg en veel ouder dan Briefgeheimen is Post Secret (2005) van Frank Warren. Draait nog steeds als een tierlier. Loopt via de gewone, ouderwetsche post. Warren publiceert een greep uit de inzedingen op http://postsecret.com/

Koen

@Oli4B: de app is wel te vinden, maar je moet daarvoor even blijven scrollen/swipen in de appstore. Hij staat namelijk niet als eerste genoemd, want er zijn genoeg andere apps met ‘secret’ in de titel :-).
Succes!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond