Deel dit artikel
-

Amsterdam krijgt grote Europese data science-opleider

Amsterdam wil Europa’s grootste opleiding voor datawetenschappen oprichten. De UvA, VU en de HvA richten samen de Amsterdam School of Data Science op.

De opleidingsinstanties springen hiermee in op een algemeen tekort aan dataspecialisten. Alle sectoren van ontwikkelde economieën werken steeds vaker met grote bergen data. Naarmate meer apparaten en werkprocessen digitaliseren groeit dat alleen maar en is er behoefte aan experts die met deze grondstoffen aan de slag kunnen.

Er is naar verwachting een tekort van achtduizend datascientists in 2018.

Daarnaast is de opleiding een marketingmiddel naar studenten. Kajsa Ollongren, wethouder en loco-burgemeester van Amsterdam: “De oprichting van de Amsterdam School of Data Science is heel belangrijk voor de stad. Door het enorme aanbod aan opleidingen staat Amsterdam in één keer op de kaart als dé plek om data science te studeren. Dat sluit perfect aan bij de positie van Amsterdam als aantrekkelijke, internationale tech-hub.”

Ollongren verricht de officiële opening op 24 maart.

In het noorden en zuiden werden vorig jaar ook al aansprekende opleidingen geopend in samenwerking met het bedrijfsleven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond