Deel dit artikel
-

Amsterdammers schenden huurregels Airbnb

Amsterdammers die woningen aan toeristen verhuren via Airbnb ontduiken op grote schaal de regels. Ze verhuren vele honderden woningen langer en aan meer mensen dan toegestaan en houden zich niet aan de veiligheidsvoorschriften. Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant naar 5.706 verhuurders van Amsterdamse woningen op Airbnb.

De gemeente staat huiseigenaren sinds februari toe hun woning tijdelijk te verhuren via Airbnb aan maximaal vier personen en voor twee maanden per jaar. Maar zeker dertien procent van de 7.006 Amsterdamse huizen op Airbnb wordt verhuurd aan vijf of meer personen. En ten minste acht procent van deze aangeboden woningen wordt dit jaar voor meer dan twee maanden verhuurd.

Het aantal Amsterdamse woningen of kamers op de Amerikaanse website is volgens de krant in twee jaar tijd meer dan verdubbeld naar ruim zevenduizend. Ruim de helft van het totale aanbod in Nederland staat in de hoofdstad.

Volgens wethouder Laurens Ivens (SP, wonen) veroorzaakt het overlast voor omwonenden en ‘in sommige gevallen brandgevaarlijke situaties voor toeristen’. De gemeente zal daarom strenger gaan controleren. Hij wil niet dat woningen permanent in hotels veranderen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond