Deel dit artikel
-

Apple lanceert nieuwe iPads, start Apple Pay

Zoals verwacht heeft Apple de iPad Air 2 en iPad Mini 3 aangekondigd. De iPad Air 2 is flink dunner dan het vorige model, en uitgerust met vingerprintherkenning en een zogenoemde burstmodus voor de camera. Maandag begint Apple tevens het Apple Pay-programma.

De nieuwe iPad Air is 6,1 millimeter dun, nog dunner dan het eerste model. Het heeft een antireflectielaag voor gebruik in zonlicht. De A8X processor maakt de iPad 180 keer sneller. De 8MP iSight camera is sterk verbeterd en ondersteunt burstmodus en slow motion-opnamen. Nieuw is een barometer die ook in iPhone 6 zit.

De nieuwe iPad Air 2, verkrijgbaar in drie kleuren, kost 499 euro voor de goedkoopste versie. Zoals verwacht zijn beide iPads eind volgende week verkrijgbaar, ook in de Benelux.

Of voor de nieuwste versies evenveel belangstelling zal bestaan, moet nog worden afgewacht. De wereldwijde tabletmarkt zal in 2014 niet sterk meer groeien, denkt Gartner. Er worden 11 procent meer tablets verkocht dan in 2013. Het aantal verkochte tablets komt dit jaar uit op 229 miljoen exemplaren. Reden voor de vertraging is dat de levensduur van de apparaten toeneemt en minder snel worden vervangen.

Apple geeft vandaag Yosemite OS voor MacBooks en iMacs vrij, iOS 8.1 komt maandag. Die versie is nodig voor Apple Pay, het betaalprogramma dat maandag formeel van start gaat. Volgens Tim Cook hebben nog eens vijfhonderd banken hun ondersteuning toegezegd.

Apple kondigde ook een eerste iMac met 5K retinadisplay (5120 bij 2880 pixels) aan, die ook al werd verwacht. De iMac Mini krijgt na twee jaar ook een update, met snellere processors en WiFi, en is 100 dollar goedkoper. De iMac Mini ((vierde generatie Intel Core processors, Intel Iris en HD Graphics 5000, 802.11ac Wi-Fi e twee Thunderbolt 2-poorten)) is meteen verkrijgbaar, evenals de 5K iMac.

Deel dit bericht

1 Reactie

Rowdy Groothedde

Wel jammer dat Apple de laatste jaren voorspellend is.

Ik kan me nog goed herinneren dat de hele wereld geen flauw idee had wat er ging komen tijdens een Apple presentatie.

Zou het komen door het overlijden van Steve Jobs?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond