Deel dit artikel
-

Apple Passbook aanzet tot NFC?

De nieuwe iOS-app Passbook lijkt goed nieuws voor marketeers. E-tickets, elektronische kortingsbonnen en zelfs Q Codes kunnen voortaan overzichtelijk bewaard worden op de iPhone. Wie weet is het een eerste aanzet tot mobiele betalingen.

Het is een app waar (blijkbaar) niemand nog echt aan gedacht had, behalve Apple: hoe bewaar je toch al die e-tickets, Q codes, boardingpasses en kortingsbonnen die je tegenwoordig steeds vaker tegenkomt? Waar was ook weer die e-mail met die code die je had bewaard?

Maar Passbook is meer dan een virtuele etui voor kortingscodes. De gegevens van de kortingsbonnen en e-tickets kunnen automatisch worden bijgewerkt. Wie een vliegticket heeft, kan worden gewaarschuwd als de vlucht is verlaat.

Bovendien verschijnen deze bonnen automatisch als men zich op de juiste plek bevindt. Wie een koffie bij Starbucks bestelt en het gps heeft ingeschakeld, krijgt de desbetreffende bon meteen voorgeschoteld. Bevindt men zich in de bioscoop, dan krijgt de gebruiker een mededeling dat hij de kortingsbon kan gebruiken.

Passbook wijst misschien wel op de komst van NFC (Near Field Communication) in de iPhone. Geruchten dat Apple experimenteert met draadloze betalingen doen al langer de ronde. Daarbij zou het ‘pasjesboek’ wellicht als betaalmiddel kunnen worden gebruikt. Zelfs virtuele varianten creditcards zijn dan denkbaar.

Deel dit bericht

3 Reacties

Carla van den Berg

Is al bekend wanneer deze handige app ook voor NL beschikbaar komt? Zie hem nog niet in de appstore op dit moment.

Redactie Emerce

Dit is een standaard app als onderdeel van iOS 6, en is niet apart te downloaden.

webapp pos

Indien Passbook door de markt goed wordt ontvangen en er een sterke API wordt bijgesloten dan zal dit een grote verschuiving te weeg brengen in loyaliteitsprogramma’s.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond