Deel dit artikel
-

Apple Watch vanaf vandaag mondjesmaat verkrijgbaar

De Apple Watch is vanaf vandaag te koop in een aantal landen, maar zelfs in Amerikaanse Apple Stores is hij niet verkrijgbaar. Klanten moeten het horloge online bestellen. Apple heeft niettemin een snelle levering beloofd.

Niet meer dan vijftig mensen stonden vandaag te wachten bij de elektronicawinkel Bit Camera in Tokio’s Ginza district, een van de weinige winkels waar het horloge wel te koop is. Andere winkels die de Apple Watch (even) mogen verkopen, naast de Apple Stores, zijn The Corner in Berlijn en Maxfield in Los Angeles. Hun voorraden zijn beperkt. Apple Stores geven wel demonstraties van het horloge, maar klanten moeten online bestellen. Door productieproblemen is er een tekort.

De keuze voor de consument zal echter niet eenvoudig zijn. Apple heeft diverse modellen te koop, van de aluminium Apple Watch Sport en de stalen versie. Sommige modellen hebben een scherm van saffierglas, of een bodem van keramiek of composiet. FBR Capital Markets analist Daniel Ives gaat niettemin uit van 20 miljoen bestellingen wereldwijd.

Apple heeft inmiddels ook een speciale App Store voor de Apple Watch geopend, waarin al 2000 apps vermeld staan. Bekende namen zijn Twitter, Yelp, Yahoo, Evernote en Instagram. De Britse online retailer Asos heeft een eerste app ontwikkeld waarmee alle artikelen zijn te bekijken, al is online bestellen via het horloge niet mogelijk. Om al deze apps te installeren is een aparte app op de iPhone vereist.

Het is nog altijd niet bekend wanneer de Apple Watch in de Benelux verkrijgbaar zal zijn. Toch zijn er al meteen Nederlandse apps, zoals die van Buienradar en RTL Nieuws.

De Apple Watch-app van Buienradar geeft de regenverwachting weer voor de locatie waar de horlogedrager zich bevindt. De Watch-app bevat daarnaast ook een overzichtskaart van Nederland met het actuele weerbeeld en heeft de mogelijkheid tot het instellen van notificaties.

Volgens Niels de Kind, manager RTL Weer & Verkeer, was RTL een van de eerste Nederlandse partijen die een app hebben ingediend bij de App Store.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond