Deel dit artikel
-

Apple zit nog zonder platendeals voor zijn nieuwe muziekdienst

Apple heeft nog geen overeenkomsten getekend met grote platenlabels voor zijn nieuwe streamingdienst. Dat meldt vakblad Billboard. Niettemin zou Apple de dienst toch willen lanceren tijdens zijn ontwikkellaarsconferentie begin juni.

Apple kocht vorig jaar om deze tijd voor 3 miljard dollar Beats Electronics om een nieuwe ‘gecureeerde’ muziekdienst op te zetten, vergelijkbaar met Spotify en het Amerikaanse Pandora. De speler voor Beats is al opgedoken in vroege versies van een nieuwe update van iOS.

Hoewel Apple nog een maand heeft om contracten binnen te slepen, melden ingewijden aan Billboard dat dat waarschijnlijk niet meer gaat lukken. Apple zou  verschillende artiesten hebben benaderd voor exclusieve deals, waarbij ze hun materiaal niet meer elders mogen aanbieden. Volgens The Verge heeft Apple platenlabels ook onder druk gezet om niet langer licenties aan gratis streamingdiensten zoals Spotify te verstrekken. Aan Universal Music Group zou zelfs aangeboden zijn om misgelopen royalty’s te compenseren.

Vermoedelijk zal de nieuwe Beats eerst alleen in de VS worden uitgerold, zoals ook gebeurd is met de radiodienst die Apple. In dat geval heeft Apple nog even de tijd voor onderhandelingen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond