Deel dit artikel
-

‘Apples iWatch vertraagd tot 2015’

Apple zal zijn langverwachte iWatch op 9 september samen met de iPhone 6 aankondigen, maar het kleinood zal pas volgend jaar verkrijgbaar zijn. Dat meldt Re/code op basis van anonieme bronnen.

Afgelopen week verstuurde Apple de uitnodigingen voor de persconferentie rond de nieuwe generatie iPhones. Voor het eerst demonstreert Apple de nieuwe producten in de verbouwde Flint Center for the Performing Arts in Cupertino. Eind jaren negentig verzorgde wijlen topman Steve Jobs daar zijn laatste presentatie. Het is ook de plek waar dertig jaar geleden de Macintosh werd gelanceerd.

De San Jose Mercury News, de lokale krant van Silicon Valley, meldt dat er een soort podium wordt gebouwd buiten het center. Een constructiewerker die al dertig jaar voor het bedrijf werkt zegt dat het ‘om een van de grootste shows ooit’ gaat.

Het is echter nog maar de vraag of de aangekondigde producten snel op de markt zullen komen. Al eerder gingen er geruchten dat Apple kampte met vertragingen. Het bedrijf had de eerstvolgende generatie iPhones willen voorzien van een scherm van krasvrij saffierglas. Maar het lijkt erop dat Apple tegen allerlei problemen is aangelopen, zoals matige transparantie en slechte kleurweergave aan de randen van het scherm. Naar verluidt krijgen de toestellen nu een ander soort scherm. En volgens Re/code zal de iWatch pas ‘begin 2015′ verkrijgbaar zijn.

Met al deze problemen valt niet uit te sluiten dat Apple dit najaar alleen een 4,7 inch iPhone op de markt zal brengen, samen met een weer iets snellere iPad. Inmiddels zijn wederom foto’s van dit kleinere toestel uitgelekt via het Chinese sociale netwerk Weibo. Daarop zijn zichtbare antenneranden te zien.

Het is overigens niet voor het eerst dat Apple producten aankondigt die pas vele maanden later in de winkel liggen. Dat gebeurde ook met de eerste generatie iPhone, waarop zes maanden gewacht moest worden. Bovendien was dat toestel aanvankelijk maar beperkt beschikbaar in de VS.

Slim is wel dat Apple met zijn aankondigingen heeft gewacht tot na de IFA, de grote elektronicabeurs die komende week in Berlijn van start gaat. Diverse fabrikanten waaronder LG en Samsung tonen daar hun eigen slimme horloges.

Deel dit bericht

4 Reacties

Marit

Beetje jammer dat het zo lang moest duren om naar buiten te brengen dat er wat vertraging opgelopen is.

Peter Villevoye

Suffies… Alle apparatuur met zendertjes moet in de VS ruim van tevoren een zogenaamde “FCC approval” aanvragen, voordat het concreet in de winkel mag liggen. En deze procedure is een openbare aangelegenheid, dus maakt Apple e.e.a. liever zelf al eerder bekend, dan dat het speurend journaille deze aanvraag ontdekt.

Gordan

Al iets meer bekend sinds deze laatste vermelding?

Evelien

Ik ben eerder benieuwd naar Android watches, hier wat meer over bekend?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond