Deel dit artikel
-

Apps gaan files bestrijden

Na de A67 wordt vanaf begin volgend jaar ook de A58 ingezet voor innovatieve technieken waarmee files worden bestreden. Uiteindelijk gaan volgend jaar in Brabant duizenden automobilisten applicaties testen waarmee zij op basis van de actuele situatie op de weg persoonlijke rij- en reisadviezen ontvangen.

Minister Schultz van Haegen bezocht woensdag de Automotive Campus in Helmond, tijdens een presentatie van proefprojecten waarin Rijk, regio en marktpartijen samenwerken. De komende twintig jaar gaat er in de automobiliteit meer veranderen dan de afgelopen honderd jaar, zo is de overtuiging van de betrokken instanties.

Onderweg naar Brabant testte de minister enkele apps die de doorstroming van het verkeer moeten verbeteren. Met deze apps krijgen weggebruikers via hun smartphone real-time persoonlijk rijadvies. Op de wegen rondom de Automotive Campus kreeg de minister diverse voorbeelden te zien van voertuigen die met elkaar en met de weginfrastructuur communiceren.

Binnen Europa loopt Nederland voorop in de ontwikkeling van Talking Traffic. Hierbij communiceren voertuigen met elkaar en werken zo samen om filevorming te verminderen, de wegcapaciteit te vergroten, het comfort voor de automobilist te verbeteren en de veiligheid te verhogen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeroen

Mijn TomTom met GoLive service doet dit al enkele jaren. Omdat er zoveel TomTom apparaatjes op de weg zijn is de fileinformatie vrij nauwkeurig en waarschuwt de TomTom tijdig om een alternatieve route te nemen. Ben benieuwd wat deze apps daar nu nog aan toe gaan voegen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond