Deel dit artikel
-

Atos Origin: één betaalsysteem voor meerdere uitgevers

Atos Origin ontwikkelt een online betaalsysteem waarmee uitgevers hun content kunnen verkopen. Regionale kranten hebben al toegezegd. Uiteindelijk wil Atos Origin een ‘veelheid aan uitgevers’ aansluiten op het systeem.

Met het systeem van de internationale IT-dienstverlener kan de consument credits kopen waarmee hij vervolgens toegang krijgt tot de online content van verschillende uitgevers. "Net zoals dat bij veel andere diensten zoals gaming, gambling of mobiele telefoons gaat", aldus Gijs Manders, Director Media bij Atos Origin.

Hij spreekt de ambitie uit een veelheid aan uitgevers op het systeem aan te sluiten. "Zodat je vanuit diezelfde portemonnee bij heel veel verschillende uitgevers informatie kunt kopen."

Standaard

Er zijn meerdere soortgelijke initiatieven, waaronder van Google. Manders benadrukt dat het niet gaat om het neerzetten van een marktstandaard. "Die komt er uiteindelijk wel." Vooralsnog hoopt Atos Origin met het systeem uit te vogelen welk prijsmodel werkt voor betaalde online content. "Wat worden de mogelijkheden die we consumenten aanbieden", is een van de vragen die Manders opwerpt. Het kan om pay-per0sue gaan, betaling per dag, per artikel of een model voor special interest-kanalen.

Tegen NRC Handelsblad vertelt Manders dat inmiddels Media Groep Limburg van Dagblad de Limburger en Limburgs Dagblad) en NDC/VBK van Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden met het systeem gaan werken. De eerste versie van het systeem zou al in april of mei moeten draaien.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond