Deel dit artikel
-

Autoblog.nl maakt stap naar tv

Autoblog.nl, onderdeel van het automotive netwerk van Motomedia, gaat via RTL-Z RTL Autoblog uitzenden. Vincent van Twillert, oprichter van de autosite, heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe doelgroep en nieuw bereik. “We hopen op een grotere groep bezoekers.”

Van Twillert heeft hiermee een groter budget om video te maken. Eerdere videoproducties van het blog, allemaal in HD geschoten, kostten tot nog toe meer dan ze opleverden. "Het is een grote investering en daar willen we nu een paar stappen verder in gaan", aldus de oprichter.

In RTL Autoblog komen de bekende rijtesten van het blog voorbij en nieuwsitems. Een deel van de content wordt hergebruikt. De rijtesten worden zowel op televisie getoond als op het blog. De nieuwsitems worden niet gedeeld.

Sponsors

RTL zou op zoek zijn naar sponsors om het programma heen. "We gaan acht weken uitzenden. Als het positief uitpakt, dan gaan we er verder mee. Ik ben dan ook bereid om te kijken wat we nog meer met adverteerders kunnen doen."

Ooit trok Autoblog.nl 1 miljoen unieke maandelijkse bezoekers. "Dat is nu een redelijk stabiele 800.000. Er zit geen groei in, maar ook geen daling. Er is een soort glazen plafond wat betreft autoliefhebbers. Het bereik hebben we geprobeerd uit te breiden met nieuwe sites", aldus Twillert. Toch hoopt hij dat de uitzending op televisie ook een positieve uitwerking heeft op het bereik van de site. "Ik denk dat er nog wel winst is te behalen in de naamsbekendheid van Autoblog.nl."

Tot de portfolio van Autoblog.nl behoren ook de websites ABHD.nl, autojunk.nl, autowiki.nl en het weblog carwoman.nl. De sites behoren tot het portfolio van Motomedia, dat zegt het grootste automotive netwerk van Nederland te zijn met 3,4 miljoen unieke bezoekers per maand. Twillert denkt dat dat te danken is aan de overname van onder meer Routenet. Eerder liet Sanoma nog weten het grootste automotive netwerk te hebben in Nederland.

Deel dit bericht

3 Reacties

Frederik van Hengstum

autoblog word hoofdzakelijk door 15 jarige kinderen die autos spotten als hobby hebben. Als ze daadwerkelijk succes willen hebben op tv, dan moeten ze dat nassaal pratende mannetje niet gebruiken. Het is net of bert van Sesamstraat wat verteld over autos.

JJ

@Frederik: Dat jij het niet leuk vindt en je irriteert betekent niet dat de rest van de wereld dat doet. Jij mag gewoon RTL Autowereld bekijken op RTL4, blijkbaar ziet RTL Z wel wat in autoblog. Verder kan je uit eigen kennissenkring (vnl uit media wereld) aangeven dat dit 1 van de blogs is voornamelijk gewaardeerd door echte Petrolheads! Veel plezier op je eigen volwassen sites met niet-nasale individuen!

Kortingen Rotterdam

Ik zag laatst een reclame voorbij komen van autoblog.nl, kan dat?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond