Deel dit artikel
-

‘AutoOnline is grootste 2e-hands autosite’

Autodata Nederland, het RAI Datacentrum (RDC) en het Finse internetbedrijf Grey-Hen zijn een joint venture begonnen, waarin de website AutoOnline in een aparte bv wordt ondergebracht. Op deze site kunnen consumenten en dealers occasions vinden. Volgens Freek van Leeuwen van Autodata worden er dagelijks 1.800 auto's geselecteerd en zijn er ruim 40.000 occasions te vinden, waarmee het de grootste Nederlandse aanbieder van 2e-hands auto's zou zijn.

De website AutoOnline is in 1997 gestart als experiment van het RDC. Consumenten kunnen er via een zoeksysteem met voorkeuren tweedehands auto's vinden met het adres van de dichtstbijzijnde dealer. De gegevens zijn rechtstreeks afkomstig uit de databank van het RDC, waardoor er geen auto's te koop worden aangeboden die er al niet meer zijn of nog niet binnen zijn. Dealers kunnen in een afgesloten gedeelte onderling occasions uitwisselen.

Websites als Autoboulevard en Autosite bieden soortgelijke diensten aan. Volgens Freek van Leeuwen van Autodata is AutoOnline echter het meest betrouwbaar, vanwege de oorsprong in het RDC. 'We werken samen met merkdealers en Bovag-bedrijven en alle deelnemende bedrijven zijn aangesloten bij de Nationale Auto Pas (NAP) . Dat houdt in dat de kilometerstand van de aangeboden auto's betrouwbaar is. Verder zijn wij met ruim 40.000 occasions de grootste aanbieder van Nederland. De site trekt 8.000 pageviews per dag en de gemiddelde eyeball-tijd is drie minuten per persoon. Dagelijks worden er zo'n 1.800 auto's geselecteerd. Hoeveel er verkocht wordt, weet ik niet, maar het zal de dealers zeker iets opleveren.'

Om commercieel sterker te staan en slagvaardiger te zijn op de Europese automarkt is AutoOnline onlangs in een aparte bv ondergebracht. Deze maakt deel uit van een joint venture tussen Autodata, RDC en internetbedrijf Grey-Hen. Wat gaat dat voor veranderingen teweeg brengen? Van Leeuwen: 'De site wordt volgende week opgeleukt en het aantal zoekfuncties zal toenemen, maar verder kan ik er nog weinig over zeggen. De vernieuwde site presenteren we tijdens de dealerdag van de Bovag en daarna zullen we de consumenten gaan opzoeken.'

Op de vernieuwde website zal in ieder geval geen autoveiling te vinden zijn. Dat sluit volgens Van Leeuwen niet goed aan bij het betrouwbare imago van AutoOnline. Wel wordt overwogen om via 'derden' andere zaken te gaan aanbieden, zoals financiering. Partners op dit gebied kan Van Leeuwen nog niet bekendmaken.

Deel dit bericht

6 Reacties

mxm

Wat een hoop gebakken lucht! Er zal niets wezenlijks aan de site veranderen. Misschien zagen ze bij Auto online het bezoekers aantal achteruit gaan en hadden ze weer even een boost nodig langs deze weg!

Purnode

nog een ander interessante 2de hands autosite is http://www.autoscout24.com (particulieren) of b2b.autoscout24.com (dealers).

Henk

De makkelijkste autosite is wat mij betreft Autonl.com (wat een naam overigens)Zeer veel dealers, geen overbodige rommel. Er zou wel wat meer informatie in mogen, en grafisch kan de site wat beter, maar uiteindelijk gaat het om het resultaat!Hopelijk blijft dit ook in de op stapel staande nieuwe site!

B.v.Berkel

Op zich best interesant dat de grootste autosite van nederland 8000 pageviews per dag trekt, maar onze site http://www.autotekoop.nl trekt per dag 15.000 pageviews per dag waarvan 60% trouwe terugkerende bezoekers zijn.(en dan te bedenken dat wij nog niet begonnen zijn geld uit te geven)Op dit moment zijn wij hard aan het werken om de totaal vernieuwde http://www.autotekoop.nl te lanceren waar veel en veel meer te doen zal zijn. Wij zullen kort na het lanceren van het totaal vernieuwde autoplatvorm ook een zeer interessante aanbieding doen. we bestaan al anderhalf jaar maar zullen nu pas uit onze schulp komen, u zult dus nog veel over ons gaan horen. Met vriendelijke groeten Berend van Berkel SiteWise Webmedia BV http://www.sitewise.nl

Martijn Magermans

Promoties van eigen websites is echt niet de bedoeling van dit reactiepodium. Bovenstaande reactie van de heer van Berkel is dus enigszins misplaatst.

Lamsma

Als je echt een interessante site wil zien, moet je eens surfen naarwww.occasioncentre.nl. Deze site is van een van de grootste leasebedrijven in Nederland. Zij zetten hier hun beste auto's op die terugkomen uit de lease. Naast 3 maanden garantie, 1 maand omruilgarantie is de prijsstelling bovendien wel heel interessant. Ik vond een Scenic uit '98, die ? 5.000,- minder kostte dan bij de dealer…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond