Deel dit artikel
-

Axel Springer rolt nieuwsdienst Upday Europees uit

Uitgever Axel Springer gaat zijn nieuwsverzamelapp Upday uitrollen naar nog eens twaalf EU-landen en opent ook een redactie in Amsterdam.

Upday is nu actief in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Polen. In het komende jaar moet die lijst groeien met nog eens twaalf andere Europese landen. Daaronder ook Nederland. Uitgever Axel Springer zal de internationale redactie in omvang verdubbelen tot vijftig man en vestigingen openen in Amsterdam, Madrid, Milaan en Stockholm.

Dat vertelt hoofdredacteur Jan-Eric Peters tegen de Financial Times.

De app is een soort draagbare verzamelbak met dagelijks nieuws. Peters’ mensen zitten niet de hele dag nieuwsberichten te schrijven, maar verzorgen voornamelijk de selectie van items die ze doorzetten naar hun publiek. Ze maken niet, maar filteren en verspreiden.

Momenteel heeft de app acht miljoen unieke gebruikers per maand. Dat moeten er tegen het einde van het jaar twintig miljoen zijn.

Een hindernis bij die ambitie is de beperkte verkrijgbaarheid van Upday. Wie een iPhone heeft, kan de nieuwsapp niet installeren. Wie een Google Nexus- of Pixel-telefoon heeft ook niet. Kopers van een Huawei, LG of Motorola evenmin. De app wordt namelijk enkel verspreid op Samsung-telefoons, onder meer via pre-installs. Het is niet duidelijk of en wanneer die exclusiviteit vervalt.

Foto: thomas8047 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond