Deel dit artikel
-

Bad Nieuweschans online handelshoofdstad 2014

Het Groningse Bad Nieuweschans is door Marktplaats uitgeroepen tot  ‘handelshoofdstad 2014’. 43 procent van de inwoners van het dorp handelde in de eerste tien maanden van 2014 via Marktplaats en daarmee waren zij de actiefste handelaren op het platform. Het is de achtste keer dat Marktplaats de handelsactiviteiten in kaart heeft gebracht.

De inwoners van Bad Nieuweschans (1500 inwoners) verhandelden vooral damesschoenen, boeken en verzorgingsproducten.

Waar Marktplaats vorig jaar op de handelssite al een verdubbeling zag in het mobiele gebruik via tablet en smartphone, bezoekt dit jaar 60 procent van de bezoekers Marktplaats via een mobiel apparaat en de overgebleven 40 procent via de desktop. Hiermee is mobiel dus voor het eerst groter geworden dan bezoek via desktop. Maandelijks zitten er ruim 3 miljoen mobiele gebruikers op Marktplaats die in de maand oktober 74 miljoen keer via een de mobiele site of app de site bezochten, ten opzichte van 61 miljoen keer dezelfde maand vorig jaar.

In het Overijsselse Westerhaar-Vriezenveensewijk is het mobiele gebruik het hoogst en deze plaats mag zich hierdoor mobiele handelshoofdstad van Nederland noemen. 54 procent van het totale aantal Marktplaatsgebruikers uit het dorp plaatste advertenties met behulp van een mobiel apparaat. Oudeschoot (Friesland) staat op een tweede plaats met 52 procent, gevolgd door het Drentse Elim met 46 procent. Wildervank is de mobiele handelshoofdstad van Groningen geworden: 44 procent plaatste mobiel advertenties. In Bad Nieuweschans ligt dit aantal lager (31 procent).

De handelshoofdsteden per provincie zijn (weergegeven op basis van de top 12 handelshoofdsteden):

Groningen – Bad Nieuweschans
Friesland – Twijzelerheide
Drenthe – Elim
Gelderland – Andelst
Limburg – Roosteren
Utrecht – Overberg
Noord-Brabant – Baarle-Nassau
Noord-Holland – Zwaag
Overijssel – Westerhaar-Vriezenveensewijk
Flevoland – Zeewolde
Zuid-Holland – Papendrecht
Zeeland – Oud-Vossemeer

*Voor het bepalen van de handelshoofdsteden, kijkt Marktplaats per plaats naar het aantal geplaatste advertenties, gemeten over een periode van 10 maanden, in verhouding tot het aantal inwoners.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond