Deel dit artikel
-

Ban op exclusieve Franse iPhone-deal blijft staan

Orange verliest het exclusieve recht om de iPhone in Frankrijk te mogen verkopen. Een rechtbank oordeelde dat de deal concurrentievervalsend is.

Dankzij een samenwerking met Apple kreeg Orange het recht om de komende vijf jaar de exclusieve aanbieder van de iPhone in Frankrijk te zijn.

De Franse mededingingsautoriteit bracht eerder om dezelfde reden een soortgelijk oordeel naar buiten. Orange zou niet het alleenrecht mogen hebben om de iPhone te verkopen. De beslissing van de mededingingsautoriteit kwam na klachten de Franse consumentenbond UFC-Que Choisir en van concurrenten Bouygues Telecom en SFR.

Orange ging in beroep tegen de beslissing van de Franse waakhond, maar heeft deze verloren. Na deze laatste beslissing zoekt Orange het weer hogerop en gaat wederom in beroep.

Bouygues Telecom en SFR zeggen tevreden te zijn met de uitspraak. De twee hopen op de korte termijn de iPhone in hun winkels aan te kunnen bieden en zeggen hierover in gesprek te zijn met Apple.

Sinds de mededingingsautoriteit in december de exclusieve verkoop al verbood is de iPhone in combinatie met een abonnement bij de concurrent al te koop via diverse websites in Frankrijk, maar nog niet in de fysieke winkels.

Apple heeft in andere landen ook exclusieve deals lopen met telecombedrijven. Zo is de iPhone in Nederland alleen te koop bij T-Mobile.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond