Deel dit artikel
-

Banenmotor Silicon Valley hapert

De banengroei in Silicon Valley vlakt af, zo blijkt uit onderzoek van Siliconvalley.com. Vorig jaar bedroeg die groei nog maar 3,5 procent, oftewel 26.700 banen, tegen 6 procent (42.300 banen) in 2015.

In de eerste drie maanden van 2017 zetten techbedrijven 2000 werknemers op straat, een indicatie dat het dit jaar niet veel beter wordt. Oracle schrapt 441 banen, maar ook bij Visa, NetApp, Marvell Semiconductor, SunPower, Google, Pandora Media en AOL verdwijnen werknemers.

Een eenduidige oorzaak is er niet, anders dan dat tech een dynamische bedrijfstak is waarin voortdurend veranderingen gaande zijn. Bedrijven nemen nog steeds meer mensen aan dan dat zij banen schrappen.

Voor de cijfers werd overigens naar de volledige Bay Area gekeken, waarin niet elke regio evenredig bijdraagt aan de groei. Santa Clara County blijft het hart van de regio, goed voor 47 procent van alle banen. De zogeheten East Bay was de snelste groeier met 4,3 procent, opmerkelijk omdat zich daar nauwelijks bekende bedrijven hebben gevestigd.

Bij techbedrijven in het gebied werken 779.300 mensen, twintig procent van de regionale arbeidsmarkt.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Mike - Riool Ontstoppings Brigade

En dat op een bevolking van 7 miljoen.
De lokale mensen zullen blij zijn met deze ontwikkeling.
Misschien worden de huizen dan weer wat betaalbaarder voor de gewone mens.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond