Deel dit artikel
-

Banken, politie en OM gaan internetoplichters harder aanpakken

Banken, politie en Openbaar Ministerie gaan intensiever samenwerken bij de aanpak van Internetoplichting. Als bij de politie meerdere aangiften zijn gedaan waarin hetzelfde rekeningnummer wordt genoemd, informeert de politie de betreffende bank hierover.

Dat staat in de samenwerkingsovereenkomst die de Nederlandse Vereniging van Banken, de vier grootbanken (ABN AMRO, ING, Rabobank en SNS Bank), het Korps Nationale Politie en het Openbaar Ministerie hebben getekend. De convenantspartijen gaan de publieksvoorlichting en de onderlinge uitwisseling van informatie verbeteren.

De partners willen dat consumenten zich meer bewust zijn van de risico’s van internetaankopen en hen adviezen en tips geven over gebruik en misbruik van bankrekeningnummers en over hoe zij veilig kunnen handelen via internet.

Centraal in de bestrijding van Internetoplichting staat het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) dat in oktober 2010 is opgericht. Het LMIO verzamelt en analyseert de meldingen van internetoplichting centraal.

Deel dit bericht

1 Reactie

Gepke de Leef

Sinds wanneer heeft de politie/OM tijd voor aangiftes van burgers. Oh alleen als ze het vanaf een stoel kunnen doen, of vanuit de auto flitsen van mensen van en naar hun rek die met het verkeer me rijden. En leuk die staatsbanken. ? Dictatuur/Politiestaat.
http://www.killercops.wordpress.com

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond