Deel dit artikel
-

BAS Group start door met aanzienlijk minder winkels

BAS Group, het moederbedrijf van de winkelketens Dixons, MyCom en iCentre, start door met aanzienlijk minder winkels. Het aantal Dixons-vestigingen gaat van 88 naar 33 winkels en MyCom houdt 22 van de 41 vestigingen over. Alleen iCentre ontspringt de dans.

Volgens diverse berichten op Twitter heeft BAS Group een nieuwe eigenaar, maar die wordt nog nergens genoemd. De laatste dagen wordt de naam van Phonehouse veel genoemd. Op de site van BAS Group worden nog geen nadere mededelingen gedaan. Paradit van Arjen de Koning zou zijn afgevallen als overnamekandidaat.

Die nieuwe eigenaar heeft blijkbaar meteen ingegrepen. Alle shop-in-shop winkels van Dixons zijn gesloten en verder zijn veel filialen in het Noorden, Oosten en Brabant verdwenen. De winkels zijn ook meteen ontruimd. Bij MyCom is er eenzelfde beeld te zien, constateert de website OreMoreThing.

Afgelopen week werd de surseance van betaling van de winkeldochters van BAS Group omgezet in een faillissement om te voorkomen dat de schulden verder oplopen. Toen was de mededeling dat alle winkels open zouden blijven.

Een woordvoerster van Phonehouse zegt ‘geen commentaar’ te willen geven.

Deel dit bericht

2 Reacties

Sander

Beste Jan Libbenga,

Check je bronnen. Op de website van de basgroup (basgroup.nl) staat letterlijk:

Er wordt thans dag en nacht gewerkt aan een oplossing en een doorstart. Deze oplossing is nog niet bereikt maar is zeker ook nog niet uit zicht. In de tussentijd heeft de curator wel besloten een aantal winkels, al dan niet tijdelijk, te sluiten ten behoeve van inventarisatie en/of ter voorkoming van het verder oplopen van kosten. Zodra er meer nieuws is, zullen er nadere mededeling worden gedaan. Tot die tijd onthoudt de curator zich van enig commentaar of toelichting.

Jan Libbenga (Emerce)

Deze mededeling is pas in de loop van vrijdag verschenen, nadat ook wij (en anderen) contact hadden gezocht met Holland Van Gijzen Advocaten & Notarissen. De lijsten van de winkels waren door MyCom en Dixons toen al bijgewerkt. Ook meldde een Dixons medewerker via Twitter dat er een nieuwe eigenaar was gevonden. Of die voor zijn beurt heeft gesproken weten we uiteraard niet.

Het is erg ongebruikelijk dat een curator tijdelijk winkels sluit, aangezien de personeelskosten doorlopen, en de omzet daalt. Tenzij een geinteresseerde partij al heeft aangegeven dat het met een beperkt aantal winkels verder wil.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond