Deel dit artikel
-

BBC geeft miljoen microcomputers aan schoolkinderen

De BBC gaat een miljoen kleine computers weggeven aan kinderen rond de twaalf jaar om hen te leren programmeren. Kennis van ‘digitaal bouwen’ is te laag en vereist een landelijke aanpak, vindt de omroep.

De zogeheten Micro Bit wordt een simpele variant op apparaten als de Arduino en Raspberry Pi. Kinderen leren op basisniveau programmeren in Touch Develop, Python en C++ en zien de output van hun werk via de ingebouwde LED-lampjes tot uitdrukking komen. Het wordt ook mogelijk de Micro Bit te koppelen aan externe apparatuur.

Komend najaar worden er eenmalig een miljoen van dit soort kleine programmeerbare computers naar kinderen verzonden. De BBC wil hen digitale creativiteit en basiskennis bijbrengen omdat dat nodig is en te weinig gebeurt. Met eigen radio-, televisie- en online programma’s zal het Make It Digital-initiatief worden gepromoot en ingevuld.

De Raspberry Pi Stichting zal de documentatie schrijven. Er zullen ook vijfduizend werklozen worden getraind in programmeren op de Micro Bit. Daarnaast zijn samenwerkingen gesloten met tientallen externe marktpartijen, onder wie Google en Samsung, voor actieve bijdragen aan Make It Digital.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond