Deel dit artikel
-

Bedenker Homey genomineerd voor beste studentondernemer

Stefan Witkamp, student Creative Technology aan de Universiteit Twente, is genomineerd voor de Studenten Ondernemersprijs 2014. Witkamp is samen met medestudent Emile Nijssen eigenaar van Athom. Het duo boekte succes met de ontwikkeling van de Homey en de crowdfundingcampagne via Kickstarter waarmee ze meer dan 200.000 euro wisten in te zamelen.

De Homey brengt huisautomatisering naar een nieuw niveau door naast huishoudelijke apparaten ook multimedia en online accounts te ondersteunen. De Homey is spraakgestuurd.

De Studenten Ondernemersprijs (StuOp) is in 2008 opgericht door ImpressiveGreenApple en is uitgegroeid tot de belangrijkste competitie voor studentondernemers. Tijdens de uitreiking staan de finalisten met hun ondernemingen centraal. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt door een aansprekende en bewezen ondernemer, zoals Jort Kelder in 2013 en Jacqueline Zuidweg in 2012.

In totaal doen 28 deelnemers mee aan het evenement. De finale vindt op 4 september plaats in Den Haag. De andere genomineerden zijn Sinan Belhawi (UvA) met de TandartsBon, Fabian Dudek (Erasmus Universiteit) met  Nestpick, Jasper Gabriëlse (Erasmus Universiteit) met Seepje en Hans Ober (UvA) met TicketSwap.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond