Deel dit artikel
-

Beleggers teleurgesteld in vooruitzicht Twitter

Twitters omzet groeit dikke dubbele cijfers, maar beleggers verwachten voor het vierde kwartaal meer dan de berichtendienst nu kan beloven. De koers daalde in de handel nabeurs met twaalf procent.

Zojuist publiceerde het bedrijf de financiële cijfers over het derde kwartaal (PDF). De omzet steeg 58 procent tot 569 miljoen dollar.

Van de 513 miljoen dollar reclameomzet wordt 86 procent gerealiseerd op mobiel.

Winst wordt nog steeds niet geschreven. Het netto verlies ligt op 132 miljoen dollar. Het bedrijf is vooral heel veel geld kwijt aan beloning van medewerkers. De operationele winst (ebitda) steeg echter met 108 procent tot 142 miljoen dollar,

Voor het vierde kwartaal verwacht algemeen directeur Jack Dorsey een omzet van rond de 700 miljoen dollar. En die verwachting kan de beleggersmarkt niet bekoren. Die hielden op basis van eigen calculaties rekening met 740 miljoen dollar. Die lagere verwachting vertaalt zich door in de beurskoers. In de handel nabeurs zakte die al meer dan twaalf procent.

De verkopen buiten Amerika beginnen aan te trekken. Ze stegen met 65 procent (naar 199 miljoen) sterker dan het gemiddelde van 58 procent.

Het aantal maandelijks actieve gebruikers steeg met elf procent tot 320 miljoen.

Betaalbedrijf Square, ook onder leiding van Jack Dorsey, heeft in het derde kwartaal 54 miljoen dollar verlies geleden. Uit bij beurswaakhond SEC ingeleverde documenten blijkt een transactie-omzet van 281 miljoen dollar. Het verlies is daarmee hoger dan in de voorgaande twee kwartalen, toen 77,6 miljoen dollar verlies werd genoteerd op een omzet van 560 miljoen dollar. De operationele kosten zijn volgens Square flink gestegen.

Foto: Techcrunch (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond