Deel dit artikel
-

Beleggers: Tijd voor overleg tussen bpost en PostNL

De Nederlanders en Belgen moeten met elkaar in gesprek gaan. Bpost is een serieuze partij met een serieus voorstel. Dat zegt beleggersvereniging VEB over het jongste overnamebod van de Belgische vervoerder op branchegenoot PostNL.

Bpost heeft een zogenaamd finaal voorstel op tafel gelegd van 5,75 euro per aandeel. CEO Van Gerven van bpost heeft aangegeven ‘ten minste voor 30 januari’ volgend jaar een biedingsbericht in te dienen, waarmee het bod officieel gelanceerd zou worden. De Belg stelt wel als voorwaarde dat de overname een vriendelijk karakter moet krijgen en bestuur en commissarissen van PostNL het bod moeten aanbevelen.

En daar knelt volgens VEB de schoen. ‘Als PostNL-CEO Verhagen de deur blijft dichthouden en bpost woord houdt, blijft het biedingsbericht in de kast, komt er geen officieel bod en hebben aandeelhouders geen enkele stem.’

De economische kant van het laatste bod is zo slecht niet, vindt de beleggersvereniging. In de laatste vijf jaar is de koers niet in de buurt van de 5,75 euro geweest. Zestien van de 17 analisten die het aandeel volgen hebben een koersdoel uitstaan dat (ruim) onder het bod ligt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond