Deel dit artikel
-

België krijgt Ikea televisie, Nederland moet nog jaar wachten

Vanaf volgende maand is de zogenoemde Uppleva televisie die meubelzaak Ikea heeft laten ontwikkelen verkrijgbaar in België, maar Nederland moet tot voorjaar 2014 wachten. Dat zegt een woordvoerder van Ikea tegen Emerce.

De breedbeeldtelevisie is de eerste concrete stap van Ikea in de consumentenelektronica, zij het dat de appel niet ver van de boom valt, want er worden een meubel en een geluidsysteem als bouwpakket meegeleverd (in acht dozen zelfs).

De televisie is afkomstig van TCL, een Chinese fabrikant die wereldwijd als de vierde grootste tv-maker geldt. Het gaat om een Smart TV, maar met bescheiden functies. Extra opties als WiFi moeten apart aangeschaft worden.

Volgens een woordvoerder is het een bewuste keuze van Ikea om de televisie ‘gefaseerd’ uit te rollen. Maar ook hij weet niet waarom de televisie niet meteen in heel de Benelux verkrijgbaar zal zijn. Aanvankelijk was dat wel de bedoeling, zo blijkt uit een test van de Consumentenbond.

Prijzen beginnen bij 717 euro voor een 24 inch model. Voor een 46-inch moet al 1192 euro worden betaald, maar daar zit wel vijf jaar garantie op.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond