Deel dit artikel
-

Belgische universiteiten doen Nederlandse Stuvia in de ban

De Nederlandse marktplaats voor studiemateriaal Stuvia mag op een aantal Belgische universiteiten niet meer gebruikt worden. De Universiteit Gent en Katholieke Universiteit Leuven vinden het ‘onethisch’ om samenvattingen te verkopen.

Behalve Stuvia geldt het verbod ook voor soortgelijke platforms als Graduator. De KU Leuven verbiedt het gebruik nu al, en de Universiteit van Gent gaat dat doen vanaf het komende academiejaar.

Jaap van Nes, medeoprichter van Stuvia, laat aan de Belgische media weten dat hij vermoedelijk flink wat inkomsten kwijt zal raken. De gemiddelde verkoopprijs van een document bedraagt 5 euro, daar krijgt Stuvia dan 30 procent over.

Juridisch gezien hebben ze geen zaak, meent Van Nes. De verkoop van van uittreksels gebeurt offline al jaren. En er zit ook geen auteursrecht op.

De universiteiten willen geen gesprek met de Nederlanders.  Studenten van de Universiteit van Gent die notities en samenvattingen verkopen worden voor de interne tuchtcommissie gebracht en kunnen geschorst worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond